fredag 30. desember 2011

Vintergleder



Bare en liten titt innom her for å ønske alle sammen en fin nyttårsfeiring og et supert nytt år 2012!

Ønsker meg litt mer snø til skigåing og diverse - det er jo liksom hele grunnlaget for våre ull- og alpakka"kolleksjoner" som vi strikker og hekler på, det å ha skikkelig vinter...... Anyway, her ser dere ull og alpakka, hekling og strikking i skjønn forening, hehe.... Har strikket pulsvarmere i det blåturkislilla ullgarnet (tror det kan det være Julia fra Gjestal), og heklet noen omganger i samme garn foran + buekanten rundt i tynn alpakka.



Nyttårshilsen fra Blåbærlina :O)




onsdag 28. desember 2011

Lille Theodor i "lilla koftan"


Fikk nylig bilde av søte Theodor i "lille koftan" (som PetraO. kaller denne babyjakken sin) Har fått lov av den stolte mor å vise den frem til dere.
Må si det var morsomt å se jakken på den lille  :O) Er det noe vi strikkere liker så er det å se at plaggene blir brukt, hehe...  Så fint den passer til de brune buksene, gult og brunt var jo en uslåelig 70-tallskombinasjon!! Dessuten er jo knappene brune/gråbrune. 

Har jo tidligere vist jakken fram her, men slenger like godt på et bilde denne gangen også. Neste gang blir det alpakkavarianten jeg viser fram, promise :O)


Og siden det tross alt er jul enda, slenger jeg på et lite julebilde herfra  :O)




Juleavslappet klem fra Blåbærlina

søndag 25. desember 2011

Nyyydelige gaver...........



Måtte bare vise fram disse deilige, myke alpakkalestene som jeg fikk av snille Ingrid i gave. Er ikke de fantastisk fine??  Så koselig å få hjemmestrikka saker, skikkelig søte i rosa også da! Tusen takk snälla!!!



Ikke til forkleinelse for alt det andre fine jeg har fått i gave altså, her er et lite eksempel på søte ting søstre og venninner kan finne på.... Føler meg bare såååå kjempeheldig :O)





Stille og rolig dag inne i stormen - jeg skal kose meg med en strikkegave som ikke ble ferdig heeeelt i tide, i dag er det derimot håp ferdigstillelse!!! Perfekt dag for en kopp varm sjokolade og et deilig strikketøy. Sistnevnte kommer etterhvert på bloggen!

Kos dere med alt det gode julen har å by på!

Klem fra Nina




lørdag 24. desember 2011

onsdag 21. desember 2011

Man tager hva man haver.....


I mangel på luemodell har jeg altså vridd hodet for å finne på en måte å vise dere den siste luen jeg har strikket - og valget falt på en litt utrangert vannmugge. Litt godt å kunne finne nye bruksområder for ting, hehe..... Aviatrixluen ble kanskje litt flat oppå på bildene pga den flate bunnen på muggen, men den viser jo ganske bra den gode passformen som jeg tror luen har. Har laget et par julegaver av dem, så får jo tiden vise om de passer og om fasongen er god. Denne lua er strikket i ca. størrelse 2 år.



Ser litt snålt ut med hanken midt i fjeset kanskje, men men.... :O)



2 knapper for å kunne bruke den lenger.




Mønsteret på Aviatrixluen fant jeg her, hos Just Jussi. Navnet på luen kommer av fasongen, som er som en hjelm/gammeldags flygerlue. Det er en kjempefin luemodell for de minste tror jeg - og veldig morsom og litt annerledes å strikke. I denne luen har jeg brukt PT2, kanskje litt tynt garn i forhold til oppskriften, men jeg tror likevel den ble okey. Lua ble myk og god etter vask, selv om garnet kan virke litt hardt når man strikker.
Har også strikket et par slike luer i litt tykkere alpakkagarn, viser dere dem en annen gang :O)



Ja, sånn går dagene fort, fort før jul.... håper dere har det fint i adventstiden, hva dere nå enn pusler med!!!

Klem fra Nina

søndag 18. desember 2011

Litt puslerier......


Koser oss her med litt innpakking, litt strikking, litt kortlaging og diverse -
og kanskje blir det baking også i løpet av helgen.... Tørre vafler står på ønskelisten. På bildet over har jeg brukt papir fra Panduro og en rund puncher fra samme sted.  Puncheren egner seg veldig fint til å trykke ut gavelapper med og er på tilbud hos Panduro akkurat nå! Syns det ble fine julefarger :O)


Hva dette blir sier jeg ikke noe om enda, men jeg storkoser meg med morsom oppskrift!




Imorra blir det søndag og fri - og tid til mer juleverksted med jentene - gleder meg! 

Hilsen fra Nina


tirsdag 13. desember 2011

Svart senker natten seg.....


Dette bildet av Elsa Beskow er det fineste Luciabildet jeg vet om. 
Ville bare dele det med dere  :O)

Ikke store Luciafeiring her i gården i år, men det ble da noen lussekatter i allfall....... Jeg er veldig fornøyd med oppskriften, som jeg fant på http://www.dinjul.no/ for mange år siden, så om dere ikke har noen oppskrift som er "bænkers", så prøv gjerne denne. Her ser dere hvor gode de ser ut!!!




Håper dere har fått med dere litt Luciastemning fra enten sang, Luciatog eller lussekattbaking i dag!

Klem fra Nina

søndag 11. desember 2011

Velkommen til en ny liten nissejente





Jeg vingler jo litt mellom hva som er de beste julefargene som dere kanskje har sett, men da jeg var i Trondheim på lørdag falt jeg altså pladask for denne lille nissejenta og disse båndene, så jeg er definitivt litt på rødt akkurat nå..... Rødt er jo en klassisk og nydelig farge i julen, så jeg kommer vel ikke utenom den :O)
Fant nissejenta på Cornelias hus, så jeg tror nesten jeg må kalle henne for Cornelia. Danske Maileg har laget veldig mye fint, til både jul og resten av året!!!





Her danser Cornelia rundt sammen med de andre smånissene. Dette bildet er fra Maileg.


Ville også vise dere en annen nissejente som jeg er veldig glad i. Hun har jeg i form av et stempel, heter Moa og er fra svenske Magnolia. Veldig søt :O)




Adventsklem fra Nina

fredag 9. desember 2011

Rød + hvit = rosa?



Litt fargeinspirasjon her fra Blåbærlinas advent. Kjenner at jeg dras mellom en helt hviiiit jul med julesne og det hele - og den tradisjonelle røde høytiden. Helhvitt er jo kjempelekkert, blandet med naturens egne vekster i bruntoner, men så er jeg jo som kjent veldig glad i farger! Ikke alle farger, men nesten alle blåfarger i allfall  - og rødt - rosa - rødrosa - turkis..... Kjenner jeg meg selv rett blir det nok en salig blanding, gammelt, nytt, rødt, rosa, hvitt....

Kjenner uansett nå behovet for å ta en tur ut i helgen for å finne noen fine greiner å pynte med, eller kanskje noe å lage krans av. Noen tips å komme med?



Kos dere med adventens fargegleder!
Klem fra meg til alle dere

onsdag 7. desember 2011

Mens vi venter.......


Mens vi venter vil jeg bare vise dere en av mine favoritter i julepynteska, disse søte eggekartongnissene som min datter har laget på barneskolen. Oppi gryta, som de deler, er det selvsagt risengrynsgrøt! Syns dette er et strålende eksempel på hva man kan lage med små midler om man bare har kreativitet og evne til å sette det ut i livet. De har laget en levende og holdbar juledekorasjon som man kan ta frem år etter år - og de har utformet det hele helt selv! :O) Jeg er kjempeglad i disse nisseparene, dere ser kanskje at det er 2 nissekoner (med skaut) og 2 nissemenn (med luer) som koser seg med et grøtmåltid. Det kan vi også gjøre, kok litt grøt eller annet godt og del det med venner mens vi venter på at julen skal komme :O)

Kos dere!
Klem fra Nina

mandag 5. desember 2011

Papirstjernenostalgi


Det er noe helt spesielt og nydelig med gammeldags julepynt syns jeg. Disse stjernene er brettet av avispapir, noe som gir et nostalgisk preg, de minner om tider hvor man måtte gjenbruke alt man kunne fordi man hadde lite. Tror det er godt for oss å omgi oss med slike ting i dagens overflodsamfunn. Jeg liker i allfall disse :O) som jeg fant hos HOMEbyLinn, hun har forklart helt supert hvordan hun lager dem. Takk til Linn for inspirasjon og forklaring!
Har brukt avispapir siden det så så fint ut. Ikke et vondt ord om Dagens Næringsliv, men det er veldig mykt papir i aviser, så det kan kanskje lønne seg å lage en første stjerne i et litt stødigere papir. Utfordringen var å sette sammen de 8 delene, men det var absolutt mulig å få til.... - og kanskje lettere med et annet papir enn avispapir.


Koselig adventssyssel! Fikk hjelp av flere hender til både brettingen og sammensetting av den første, men den andre klarte jeg faktisk helt selv!


Varm klem fra Blåbærlina

fredag 2. desember 2011

Julegeita har funnet kalenderen min!


Som dere ser har julegeita funnet den nyinnkjøpte adventskalenderen min som jeg fortalte om her. Det var skikkelig koselig å finne den i går morrest, med prikkete pakker og lapper i lommene...... Ser det ikke fint ut? :O)


Spent på hva som skjuler seg bak prikkene etterhvert. Bare de koselige fargene alene gjør morgenen bedre!


I dag fant jeg i allfall denne utrolig søte Bambimappen. Julegeita har altså fått med seg Blåbærlinas dille på vesker og mapper!! Veldig koselig altså, føler meg litt heldig!

God helg og klem til dere!
Nina

torsdag 1. desember 2011

Prikkete kremmerhus og et aldri så lite muffinskort....

Bursdag til tantepia i går, så da ble det litt sying og kortlaging i forkant. Kremmerhusene var morsomme å sy og rødt med hvite prikker falt i god smak! :O) Passer vel hele året det, men særlig godt nå i juletida. Tror faktisk jeg blir nødt til å beholde et selv også, hehe....




Veldig koselig å få tid til å sy litt i førjulstida, og så ble det faktisk også tid til et bittelite muffinskort i farta!
Passer godt til ei som er så flink til å bake muffins (eller cupcakes) skulle man tro. Og glad i prikker, rosa og rødt er hun også...

 
 

Prikkete hilsen fra Nina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...