onsdag 30. mai 2012

Jentedåp


Jeg har fått bestilling på et dåpskort til jente, et koselig oppdrag det :O)
-et nytt lite menneske her i verden!
Jeg syns motivet fra Magnolia er så fint, særlig til en vårdåp - med de fine blomsterrankene.
På midten er det en klaff som brettes opp, så kan man skrive under.
Og prikker gjør seg jo på det meste...., ikke sant? 
Prinsessekrona er utstanser fra Quickutz. Har limt bittesmå halvperler oppå den for å pynte litt ekstra.
Blondekanten rundt er laget av en Martha Stewart puncher og fremhever dåpstemaet syns jeg.


Ønsker dere en fin kveld!!

Nina

tirsdag 29. mai 2012

Stoffvask


Jeg har vasket noen stoffer og er rimelig klar for litt sying........ blant annet har jeg ei litt stor sommerlig veske i tankene. Vesker er morsomt og greit å sy og jeg har som kjent et lite snev av veskedilla, innrømmer det gjerne.

Noe forlokkende med sommerlige stoffer som vaier i vinden, syns jeg, optimistisk som alltid kanskje mht hva jeg skal få laget......

Har noen bilder i hodet av hva som skal "trylles" frem her, men erfaringen min tilsier at det ikke alltid blir som tenkt, derfor lar jeg bare bildet tale for seg akkurat nå. Kanskje blir det litt mer sommerlige saker, hvem vet? (og ja, det er et håndkle som henger i midten, den gjorde seg fargemessig, så det ble bare hengende :O)) De rosa mønstrete stoffene er begge fra Panduro.

Skulle gjerne hatt litt stoff med hvitveis på, om det finnes, noen som har sett det noe sted?


Takk for alle koselige kommentarer på "Spækstarrowgenseren" i forrige innlegg, jeg blir hoppende glad for alle gode ord fra dere! :O)
Og nå har jeg lyst til å strikke flere Alfreder!! Den som bare hadde tid til alt man har lyst til........... spekulere, dividere, prioritere, konkludere....

Men aller først litt symaskintid :O)

Klem fra Nina

lørdag 26. mai 2012

Alfred meets Jack Sparrow


Inspirert av Monstermønsters stilige Alfredgensere gikk jeg løs på Finullgarnet mitt i fjor. Tenkte å strikke bursdagsgave til min lille nevø, Vilmer. Fant frem det jeg hadde av grønt og blått og var rimelig fornøyd med idéen, mønsteret, fargene og at den skulle bli til av garn jeg hadde! Og strukturen i mønsteret er så fin.......



Vel avgårde på bolen gikk det opp for meg at min nevø ikke var så overvettes glad i de ullstrikkaplaggene han hadde fra før, så jeg skjønte at jeg måtte finne på noe veldig lurt. Skulle jo prøve genseren på han etterhvert, se om ermene var lange nok osv. Som smågutter flest står Kaptein Sabeltann høyt i kurs hos Vilmer, så jeg tenkte vi kunne finne på noe i den duren å pimpe genseren med. Så før første prøving lanserte jeg genseren som "sjørøvergenseren" - og prøvinga gikk virkelig som en lek. En gnist av interesse var tent! Det må sies at dette er en kar som helst ville gå med t-skjorte - eller helst uten kanskje. Så gjett om tanta var letta!


Genseren begynnes oppe, noe som gi rom for kreativ restegarnsbruk nederst. Det ble i allfall en dyd av nødvendighet her for det grønne garnet forsvant fortere enn antatt..... og jeg måtte lete blant PT2nøstene mine for å finne matchende farger. Tilfeldighetene fikk rå her på et tidspunkt, men resultatet ble ikke så verst.

Så opprant dagen da genseren var ferdig, vasket og alt - og tante Blåbærlina stod klar med printeren for å lage symerke. Søkte på piratbilder på nettet - fant en tegning av en pirat + et bilde av selveste Jack Sparrow. Viste bildene i den rekkefølgen til Vilmer, først pirattegningen, og spurte om han ville ha den på genseren, men han ristet på hodet. Så gjett om jeg var glad for å ha et aldri så lite ess i ermet! Jeg trykket så på Jack Sparrowbildet (Johnny Depp), tittet bort på gutten som nikket med stoooore øyne, mens han stirret på Jack: "ja den sjørøveren ville han ha på genseren"! Så spurte jeg hvor han ville ha bildet, og det var selvfølgelig midt på....så klart! Må innrømme at jeg også hadde Jack Sparrow som favoritt her....


Happy ending her som dere ser! Vilmer har brukt genseren flittig hele vinteren og er veldig glad i "Spækstarrowgenseren" sin. Kan det bli bedre??? Observante bloggfolk legger vel merke til den fine luen som han har på under her, en superfin, vårlig sjørøverlue fra G-Anette - kjøpt på Villmarksmessen. Passer så godt til Spækstarrowen!! Og til pil&buen.....


Om noen enda henger med her så kan jeg kanskje slenge på litt slående fakta:

Garn: Finull + PT2
Vekt: 163 g
Størrelse: 4-5 år
Opplegg hals: 96 masker (kunne strengt tatt vært færre, den ble litt vid, var ikke klar over da at det fantes mønster på en liten Alfredgenser, tok bare utgangspunkt i den til voksne som lå gratis her og prøvde å ta hensyn til pinnenummer osv.)
Maskeantall bol: 156 m (litt vid kanskje)
Pinner: 3

Strikker mer enn gjerne dette mønsteret igjen, både voksenmodellen og en ny barnemodell!!
Men først må jeg få ferdig litt av prosjektene som er på pinnene her....

God helg!!

torsdag 24. mai 2012

DIY maskevakt/strikkedings


Jeg ble påminnet denne hjelpedingsen for noen dager siden, da hadde vottestrikkinga mi
vært noen runder rundt i veska og en god del masker hadde falt av pinnene.
 Klassisk, men jeg har da et redskap til dette, tenkte jeg, en slags maskevakt som
jeg selv laget for noen år siden. Ikke så proff som de som er laget av tre, men den duger fint!!

Det du trenger for å lage den er:

2 fingerbøl (evt Nille/Europris, fint om de er tynne og lett å lage hull i)
2 treperler
strikk som kan knytes
saks
syl/kraftig nål til å lage hull i fingerbølene



Lag hull i fingerbølene, tre dem på strikken, tre på de små treperlene
og knyt knuter slik at perlene ikke faller av.

Slik blir det. En fordel at pinnene er like lange, ikke med én pinne kortere som her :O)

Vottestrikk: trykk her



Lykke til!

Blåbærlina


onsdag 23. mai 2012

Noen strikkespørsmål....


De siste 11 gode strikkespørsmål fra Strikkelisa, som er en kjempeflink og kreativ håndarbeidsjente.
Bare titt innom hos henne og se! Der strikkes og produseres det mye fint :O)

Har strevd litt med det tekniske her, dvs redigeringa av spørsmål/svar, siden jeg først skrev teksten
i Word, grrr.... men nå altså, trykker jeg det som det er! Litt smått, og lyst kanskje....
men det blir med denne ene gangen :O) lover!
                          



  1. Har du strikket/heklet lenge? Hvem lærte deg det? Vil du dele noen minner fra læringsprosessen?Jeg har strikket, heklet og sydd siden jeg var lita. Lagde dukkeklær sammen med min bestemor som var sydame. Har mye av de dukkeklærne enda. Min første genser strikket jeg vel da jeg var rundt 12 år. Rødt ullgarn i halvpatent, til meg selv. Kjøpte det sammen med min bestemor og min mor hjalp meg med strikkinga.
  2. Hvor mange kilo garn vil du tippe at du har i lageret?
Tør ikke tippe, maaaaange kilo…… :O) litt for mange kanskje.
  1. Har du noen favorittmønstre? Hva er det ved mønsteret som gjør det så fantastisk?
Blant annet den genseren som jeg har kalt Vårgenseren, en oppnedgenser fra hendes verden. Den er så enkel og kan varieres på mange måter. Er også veldig glad i ”Lilla koftan” også enkel og fin og lett å variere. Liker mixen med rett og vrang. Jakken startes også oppe i halsen. Bitteliten variant finner du her.
  1. Hvor befinner du deg som regel når du strikker/hekler?
Oftest i en sofa eller ved et kjøkkenbord eller i en bil.
  1. Har du et yndlingsgarn? Hva er det som er så fint med det?
Yndlingsgarn, hmmmm, ja alt av tynt, tynt ullgarn. Det gir vame, lette plagg og passer til både liten og stor. Er også glad i tynn alpakka, av samme grunn, men ull er lettere og gir en annen feeling som jeg liker.
  1. Hvilken butikk har du handlet mest garn i i år (2012)?
Husfliden, tynn alpakka på salg kanskje?
  1. Hvem liker du best å strikke/hekle til? Er det ting til deg selv/mann/barn/baby/huset/gaveboksen?
Liker best å strikke til barn og baby. Lettere å bli fornøyd med småplagg enn de til meg selv :O)  Det blir fine gaver og man får utløp for flere strikkeidéer på listen siden det går fortere.
  1. Hvilken aktivitet bedriver du vanligvis samtidig med strikkinga/heklinga? Hører du på musikk, ser på TV/serier/film, hører på lydbok eller lignende?
Skravler med venninner, ser på TV (for eksempel the Big Bang Theory) eller prøver å lese til strikkepinneklirr.
  1. Hvor ofte strikker/hekler du?
Hver dag - og alltid når jeg sitter og hendene mine ikke er opptatt med andre ting  som PC eller mat  :O)
  1. Hvorfor blogger du? Hva er det beste ved blogginga?
Jeg begynte å blogge fordi jeg likte meg godt i bloggland, ville gi litt inspirasjon videre, siden jeg ofte har nytt godt av andres blogger og kreativiteter. En snikende trang som jeg bare måtte gjøre noe med.
Det beste ved blogginga er de gode bloggrelasjonene man får, dokumentasjonen man gjør på ting man lager og all inspirasjon og tilbakemelding fra andre  :O)
  1. Hva var det mest garn-/strikk-/heklerelaterte du gjorde på 17. mai?
Satt bak i vår Volvo Amazon og strikket mens vi finkjørte litt i byen på ettermiddagen.


Tok ikke bilder av strikkinga mi, men joda, det ble nok strikka litt her bak... :O)


Ha en fin vårdag!!

Blåbærlina

mandag 21. mai 2012

DIY - Retrokonfirmant


Fine retropapirer fra Søstrene Grene?! Ser akkurat ut som noe tapet som befant seg under flere lag med annet materiale
 i mitt barndomshjem!! Skikkelig 70-talls. Passer fint å bruke til konfirmasjonskort, syns jeg, til både gutte- og jentekonfirmant, kanskje helst gutt?  Har gjort det særdeles enkelt her, lar det fine papiret være motiv og lager kun en
liten rute med konfirmantstempel som dekor. Du trenger ikke stempel til teksten, bare finn en fin skrifttype/font og print ut på akvarellpapir i passende farge og klipp til passe størrelse. Lag ramme rundt av kartongen. Kortet måler 11,5 x14 cm.


Inni har jeg limt på et avrundet akvarellark for at det skal være lettere å skrive på enn den brune kartongen. Har laget pengelomme ved hjelp av en rund puncher/evt annet utstyr. En hel sirkel og en halv oppå der igjen. Brukte bittelitt lim for å feste selve halvsirkellommen til den hele sirkelen + en liten stiftemaskin for å feste den bedre. Lim gjerne lommen inn i kortet med dobbelsidig tape. Resten av papirene limer jeg på med RX-lim eller zig-lim på småtterier. Et enkelt og litt annerledes konfirmasjonskort :O)


Kartong-Bazzill/TREL
Mønsterpapir-Retro blokk/Søstrene Grene
Rund puncher-Panduro
RX-lim -REMA1000
Zig-lim - Bikuben

Kos deg!
Hilsen fra Blåbærlina



søndag 20. mai 2012

Testing, testing, 1, 2, 3...




Strikker for tiden på en liten jakke som jeg umiddelbart falt for. Enkel, kort og lett jakke/bolero. Kjøpte mønster på nettet, men tenkte jeg kunne bruke et garn jeg hadde,som også het Lace. Mitt Lacegarn er fra Garnstudio, i en litt lysere grønnfarge enn originalen. Gikk litt ned på pinnestørrelse, meeeeen fikk likevel ikke den helt gode følelsen for at dette garnet ville gi det resultatet jeg så for meg. Ble det for glissent, ble ermene for vide, ble det hele for glatt (Lace er alpakka/silke blanding )????


Hva gjør man da? Finner ny liten rundpinne og legger opp med et helt annet garn.
Denne gangen brun alpakka (lagervare :O)) jeg trenger jo en brun jakke.

Men akk, hvor lenge var Adam i paradis? Innså etter å ha strikket nesten et nøste,
samt kommet ut i dagslys at brunfargen kanskje ikke var helt den rette for meg -
dessuten var jo ermet fremdeles for løst og vidt! Klassisk dårlig planlegging altså.....


Nå da - dette mååå da bli bedre. Gikk drastisk ned på maskeantallet,
tok fram 5-pinnene (mangler lang nok rundpinne til magic loop)
og gikk for nyinnkjøpt gråmelert alpakkagarn!
Jaaaa, dette begynner virkelig å ligne noe jeg kan bruke :O)


Her er testene mine samlet. Gleder meg nå til å strikke resten av jakken.
Den strikkes sideveis, fra erme til erme og med opptak av masker rundt åpningen.
Blir spennende å prøve å strikke dette nye mønsteret + prøve jakken når
den en gang blir ferdig. Tempoet med all testingen har ikke vært imponerende
til nå i allfall, hehe....men jeg må da vel være på rett vei nå!


Noen idéer om hva jeg skal bruke det tynne, lysegrønne Lacegarnet til?
Det brune blir det barneklær av. Muligens Osloanorakken....

Wish me luck!

lørdag 19. mai 2012

Utfordring.....

 
Jeg har fått 2 utfordringer med 11 spørsmål hver av to flinke strikkebloggere - Marion R og Strikkelisa og for ordens
skyld tar jeg den første utfordringen først! Begge har veldig,
veldig fine strikkeblogger hvor jeg ofte er inne og leser
og titter på det flotte
de lager, får inspirasjon og idéer til nye prosjekt.... 





Svar på Marion R’s 11 spørsmål:
 
1.Hva er ditt favoritt strikkemønster?
Det er så mange fine, men jeg er veldig glad i Vårgensermønsteret som jeg har vist på bloggen min. Oppnedgenser fra Hendes verden. Enkelt og fint.
 
2.Hvor henter du din inspirasjon ifra?
Definitivt mest fra blogger + Ravelry, blader, og strikkebøker.
 
3.Film eller bok?
Ja, takk begge deler. Det fine med film er at det er enkelt å strikke samtidig, men leser gjerne bok også. Eksperimenterer med å få til å lese og strikke på samme tid, på en enklest mulig måte… :O)
 
4.Hva er det beste med bloggingen?
Man får dokumentert det man faktisk får gjort. Og man får et bloggvennenettverk som er kjekt og koselig å ha!! Og masse inspirasjon!
 
5.Hvilket strikke/hekleprosjekt er du mest fornøyd med og hvorfor?
Der jeg får kombinert farge/garn og mønster på en kreativ måte og garn/mønster kommer til sin rett.Er veldig fornøyd med Vårgenseren med fargeskiftende garn
.

6.Ull eller bomull?
Ull
 
7.Er du offentlig strikker eller strikker du bare hjemme?
Offentlig, helt klart! Strikker overalt :O)
 
8.Hva er ditt favoritt reisemål?
Kreta
 
9.Hvordan lærte du deg strikking/hekling?
Av min mor og min bestemor
 
10.Hvilken musikk gjør deg glad?
Musikk med rytmer, latino/reggea/hiphop/afro…
 
11.Hva er din favoritt plante?
Peoner :O)
 
 
 
 
 
Ha ei strikkefin helg videre!
 
Blåbærlina
 
 
 
 
 
 

onsdag 16. mai 2012

B for Blåbærlina


Ingen blåbær i sikte enda, men det kommer nok etterhvert...
Her er i allfall litt blått inntil videre.
Vil gjerne vise dere min siste erobring når det gjelder grytekluter.
Morsom heklemåte som jeg skal studere litt nærmere... :O)
De passer godt til mye av det som er her fra før, blant annet
min fine (og eneste) Cathrineholmbolle.
Ser for meg blåbær i den i sommer!


Joda, jeg er over middels glad i blåbær. Derav min barndoms kallenavn:

Nina Pellina Blåbærlina

Ikke et veldig mye brukt kjælenavn, men en i familien, som også er far til min
bestevenninne, ga meg dette flotte navnet. Dette kom av at jeg alltid spiste av deres 
hjemmelagde blåbærsyltetøy når jeg var på besøk. Heldigvis var de glad i å
plukke bær... :O) Siden har jeg for noen vært Blåbærlina.
(Han hadde egne navn på hele ungeskokken
i bygda, i grunnen ganske koselig,i allfall liker jeg mitt!) 




Ønsker dere alle en fin 17. mai!

Klem fra Blåbærlina
:O)


mandag 14. mai 2012

Hverdagens små gleder...



Her om dagen kom det pakke i posten fra Amazon. Og pakke i posten = glede i hverdagen!
Glemt er den kraftige portotaksten :O) Varene var jo så billige at det likevel lønner seg, sant?!?
Det er jo ubetalelig å få i hus hobbyting fra det store utland, ting man kanskje ikke får tak i her til lands.
Og bøker er det jo tollfritak på, så da slipper man iallfall å tenke på det!

Som dere ser så ble det handlet litt papirtape igjen.... ikke at jeg hadde gått tom for sorten,
men den fra Martha Stewart var jo så fin!
Legg merke til taggekanten til venstre på pakken til avriving av tapen.
Proffe greier :O) Fungerte faktisk ganske bra.




Har handlet papirtaperuller litt her og der + fått i gave hos min søster.
Her er tape fra Panduro, Kremmerhuset, Cath Kidston mfl


Sist, men ikke minst, så ble det ei lita strikkebok. Mange fine prosjekter inni, ser det ut til.
Har ikke finstudert dem enda, men den fineste syns jeg er på forsiden.
 Ikke uvanlig for strikkebøker det....Alt strikket i Cascade yarns.
Tror jeg må forsøke denne. Tro om jeg har rette garnet?
Ja faktisk! Summer sky heather heter fargen. Sjøgrønn er noe av det fineste jeg vet!


Ellers liker jeg å kjøpe hvert enkelt strikkemønster for seg, da slipper man
porto og slipper å ha bøker som inneholder mye man ikke kunne tenke seg å strikke.
Tror likevel denne kan bli en nyttig bok :O)

lørdag 12. mai 2012

Rødt,hvitt og ....grått

(Det runde sinkhuset kommer også fra Fru Dahl)

Grå innslag har sneket seg inni Blåbærlinas lyse pastellverden.
Liker jo godt både det ene og det andre og det kan man vel!? 
Det grå passer jo finfint til det hvite og røde,syns jeg
- som denne uimotståelige melkeflasken fra Greengate (kjøpt hos Fru Dahl)
- og den søte alpakkavesten jeg har strikket for en god stund siden,
kan faktisk huske å ha strikket litt på den på Metroen i Paris...
da er det en liten stund siden ja :O)




Vesten er sikkert velkjent i blogglandia, mener å ha sett den før her inne.
Jeg fant den iallfall i boken Myk start av May B. Langhelle.
Valgte alpakkagarn fordi jeg liker det så godt til babyer
og fordi jeg hadde det "på lager"...hehe.. :O)





Vesten er inspirert av en liten kjole fra 50-tallet, så jeg syns det passet godt med rød-hvitkombinasjonen.
Om man vil strikke kjole av den så er det bare å øke nedover bolen/skjørtet + strikke den lenger.
(Det står framgangsmåte for kjole i oppskriften også, tror den kan bli fin som kjole)
Vesten strikkes nemlig fra øverst til nederst, en løsning som jeg alltid faller for - morsomt og praktisk
for justeringer i lengden.



Observante strikkeøyne har sikkert oppdaget at det er to vester, en med røde knapper og en med hvite.
Og det stemmer, den var så morsom å strikke at jeg gikk løs på en prikk lik en - med det samme.
Nå ble de jo ulike på et par, tre prikker (knappene :O)) da alltids, ellers så like, så like.

Noen som har strikket denne? som kjole?

Velkommen til alle nye følgere/lesere
og god helg !

Blåbærlina


onsdag 9. mai 2012

Copycat


Det er vel litt det vi holder på med - kopierer og kreerer, finner nye farger og kombinasjoner etter å ha blitt inspirert av noe eller noen?
Enten det er fra et mønster eller kun fra et glimt av noe fint i forbifarten,
eller en direkte kopi som dette sjalet er....
 

 Det finnes nemlig gaaanske så mange lignende sjal rundt om i landet,
men kun et par av akkurat dette.
Det er er nemlig en kopi av et Bik Bok sjal fra noen år tilbake.

 Jeg ble for sein til å kjøpe (nølte nemlig pga akrylkvaliteten
 som jeg i grunnen ikke er så fan av),
men fikk låne et av min søte niese Sofie
(som hadde vært så lur å slå til da det var i butikkene :O)) 
Min søster Veras supersnille og heklekyndige venninne 
Stina heklet ett til meg og ett til min søster.

Dette var før jeg hadde prøvd meg noe særlig på hekling,
så takk til Stinamor som tok utfordringen etter at
jeg hadde plukket ut en gjeng med nøster i Faerytale....

Ikke helt regnbuens farger, men ikke sååå langt unna da :O)
Altså en noe eksklusiv alpakkautgave av dette sjalet...myyykt og varmt!


Neste kopieringsprosjekt er sjalet jeg har vist tidligere,
men som nå er ferdig og fotografert.
Tynn alpakka mikset med mohairgarnet Plum gir en så utrolig deilig kvalitet.
Kommer garantert til å bruke denne garnkombinasjonen igjen,
alpakkatråden gir en viss tyngde og Plumtråden en letthet
og fylde til strikketøyet, perfekt til sjal/skjerf!


Har lånt min søsters sjal (også strikket av venninnen Stina)
og hermet rått. Syns fargen var så fin! Og da må man kopiere, sant? 
Men nå er det på tide med litt kreativitet her i leiren! :O)


Skal grave dypt i garnposer og kose meg med listen over
ALT jeg har lyst til å strikke/hekle.

Ikke at jeg mangler prosjekter på pinnene akkurat,
kan nevne både englevotter, hestevotter, noen jakker og et prinseteppe....
men klør etter å begynne på noe flunkende nytt!
Sounds familiar?
 

mandag 7. mai 2012

Stripegenseren og regnbuemote




Så var stripeprosjekt nummer 2 ferdig. Genseren heter Latte baby sweater
og er strikket etter mønster fra Slagt en hellig ko og forstørret opp litt.
Jeg har brukt alpakka fra Sandnes på de to stripefargene.
Den turkise er Inca alpakka.



Er veldig fornøyd med fargene her, glad som jeg er i alle blånyanser!

Ville strikke en litt større genser så jeg endret litt fra originalen.

Mine endringer på mønsteret:

Opplegg bol: 130 masker istedet for 100
Opplegg ermer: 48 masker istedet for 44
Strikket bol og ermer betydelig lengre,
26 cm på bol og 21 cm på ermer før sammenstrikking -  
noe som gir ca 1- 1,5 års størrelse på genseren.

Skulle jeg strikket den igjen ville jeg økt enda mer på ermene, syns den ble litt
trang over skuldrene. Jeg ville dessuten vært mer våken da det nærmet seg halsen...
og begynne halsåpningen litt før og dermed også avslutte halsen med noen flere masker...



Så får vi se da hvem som havner inni denne :O)


Som et apropos til Monstermønsters regnbuetema i strikkingen kommer et lite vedlegg:

Kjolen under her (venstre) dukket opp samme dag som jeg hadde sett
 Monstermønsters nydelige strikkede regnbuedress
og likhetene var påfallende:
Grå bunnfarge og med regnbuens farger
fra nederst til øverst - fiolett nederst og rødt øverst!
ROGGBIF

Kjolen og resten av klærne kommer rett fra catwalken og er
klesdesigneren Jeremy Scotts høstkolleksjon Fall/Winter 2012 -
altså er Monstermønster helt i tråd med tiden!!
Produksjonen heter Cyber Rainbow og jeg leste visst et sted at
artisten Bjørk har bestilt en sånn kjole.



Så folkens, bare kjør på med alle restegarnet og alskens vidunderlige farger.
Selv har jeg kommet meg fra ensfarget til trefarget, så her har jeg noe å jobbe med!


Og som dere ser under her så gjelder dette for gutter også!
Vi ser her kjolen på litt nært hold og skimter tastaturprintet
som er i rutene. Lettere å lage ruter på stoff enn på strikkating.
Der holder jeg en knapp på striper!

lørdag 5. mai 2012

Vårjakke - mønster



VÅRJAKKE

OPP NED MED STRIPER OG RAGLAN
(som vist før HER)


Garn: Finull (175 meter ca) evt Tove, PT2.
Jeg brukte 3 farger
og 1 nøste av hver farge:
           
Farge 1 – Finull 409
Farge 2 – Finull 490                                         
Farge 3 – Tove 4520

Pinnenummer: 2,5 og 3

Størrelse: 2-3 år
Hel lengde: 38 cm
Bredde bol: 33 cm

Stripene strikkes med 2 omganger på hver stripe.

Legg opp (halskant)
78 masker med farge 1 på rundpinne nr 2,5.
Strikk fram og tilbake 5 omganger med riller.
På 6. omgang økes det 4 masker jevnt fordelt til totalt 82.


Skift til rundpinne nr 3, farge 2 og del arbeidet i 5 deler ( marker med tråd el.) slik:
13 + 13 + 26 + 13 +13 = 82 masker
Fortsett fram og tilbake med glattstrikk.

1. pinne glattstrikk - rett
Strikk 13 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 13 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 26 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 13 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 13 rette.
2. pinne glattstrikk - vrang
Strikk vrang tilbake uten kast, men masken mellom kastene/økningene strikkes rett på alle omganger. (Dette gir rillestrikk i raglanøkningene). Kastene strikkes også vrang.
Skift til farge 3.
3. pinne glattstrikk - rett
Strikk 14 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 14 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 28 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast 
14 rette, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 14 rette.
4. pinne glattstrikk – vrang

Fortsett slik med å øke 4 masker annenhver omgang (rettomgangene) til du har 20 striper,
eller 20 økningsomganger – totalt 40 omganger glattstrikk og totalt 162 masker.
Sett ermemaskene på en tråd (ca 56 m) og la de hvile.

Bol:

Legg opp 4-6 masker under hvert erme.
Strikk bolen videre med striper og glattstrikk.
Strikk 27 striper. Bytt til pinne nr 3 og farge 1.
Strikk rillestrikk ca 4, 5 cm. Fell av.


Ermene:

Legg opp 4-6 masker midt under ermene.
Strikk striper rundt og rundt på strømpepinner nr 3.
Fell litt midt under ermet, 2 og 2 masker pr omgang slik at det meste av ermet strikkes med 50 masker. Når ermet er ca 14 cm (målt fra under ermet og ned) begynte jeg vrangborden i rillestrikk med farge nr 1. (Da var stripefargene brukt opp)
Pinner nr 2,5.
Rillestrikk.
Fell 2 og 2 masker sammen på 3. og 5. omgang vrangbord til ca 46 masker.
Strikk ca 16 riller på ermevrangborden, ca 6 cm. Fell av.
Strikk erme nr 2.

Knappestolpe:

Hekle opp 80 masker.
Regelen her for å få en fin kant som ikke buler og blir jevn med arbeidet
er å hekle opp masker på omgang 1, 2 og 3.
Hopp over den 4., så plukkes det opp i 5., 6. og 7. omgang osv. Altså hoppes det over hver 4. omgang, da blir kanten perfekt.
Strikk rillestrikk på knappestolpen i farge 1, pnr 2,5, 6 omganger. Fell av.

Gjør det samme på andre siden, her lages det 7 knappehull jevnt fordelt.
Dett gjøres på 4. omgang.
Jeg brukte små knapper, derfor lagde jeg knappehull ved å lage 1 kast og strikke 2 masker sammen. Ønskes større knapper, fell 2 masker pr knappehull.
Strikk ferdig som den første.

Sy sammen under ermene. Fest tråder.
Finn fine knapper og sy i - vips, ferdig!!

Har ikke laget så mange mønster før, så jeg håper dette ikke blir feil eller uklart.
Tilbakemeldinger mottas med takk!  :O)
Send meg gjerne en epost:   brenin@online.no

   








Hjertelig velkommen til nye følgere!
Så koselig å få så fin omtale av den flinke G-Anette.
Kjempestas! Tusen takk for det!! :O)

Blåbærlina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...